Bolu Belediyesi'nden Suud Rejimine Billboard'lu Tepki... BoluNet
222

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a "Irkçı Billboard" Nedeniyle Soruşturma...

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, Suudi Arabistan'daki Süper Kupa finalinin iptali sonrasında Bolu'daki billboardlara yerleştirdiği ve "Çöl faresi bedeviler" ifadesini içeren görseller nedeniyle başlatılan soruşturma, Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu duruma Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da tepki göstererek, ırkçılığın toplumdaki zararlı etkilerine dikkat çekti.

 

Özcan'ın billboardlarda yayınladığı görseller, "Çöl faresi bedeviler, Atatürk'ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz Türkiye olmaz" ifadelerini barındırıyordu. Bu görseller, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı​​​​​​.

 

Özcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor. Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz. Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapamaz" şeklinde konuştu​​​​. Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise bu durumu şiddetle kınayarak, ırkçılığın her türlüsünün toplumsal zararını vurguladı ve kamu gücünü kötüye kullanan siyasetçilere karşı durmanın demokratik bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

 

Bu olay, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve kamu görevlilerinin sorumlulukları çerçevesinde geniş tartışmalara yol açtı. Kamu düzeni ve toplumsal barışın korunması açısından, siyasi liderlerin ve kamu görevlilerinin söylemlerinin, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik saygı ve anlayış temelinde olması gerektiği vurgulanıyor.

 

BoluNet ile dünyaya açılan pencereniz. Her haberimizde, yerelden globale uzanan bir yolculuğa çıkın. Daha fazla bilgi ve derinlemesine analizler için www.bolunet.com.tr.

Her zaman, her yerde, BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği