Bisiklet Turunda 19. Gün: Fethiye'nin Çağrısı
222

Gün 19: Bir Bisiklet Seyahatinin Öyküsü - Fethiye'ye Yolculuk

Bir turun 19. gününde, serüvenimin bir diğer durağına, Akdeniz'in incisi Fethiye'ye vardım. Tüm yolların sonunda Fethiye'ye gelişim, yolculuğumun 19. gününün öyküsüdür. Benimle birlikte bu hikayeyi deneyimleyin.

Tur başladığından bu yana neredeyse üç hafta geçti. Bir ara durup geriye döndüğümde, ilk iki gün sağlı sollu fındık bahçelerinin huzur verici manzaralarını hatırlıyorum. Sonraki üç gün soğan ve pirinç tarlalarının yeşil dokusunu tırmanıp inişlerinde serinlediğim yokuşlar takip etti. Bir süreliğine beton yığınlarının sıkıştığını hissettiğim, trafikle boğuştuğum, gökdelenlerin ve şaşaalı binaların yoğun olduğu bir hafta sonrası rotamı Ege'ye çevirdim.

Ege'nin saf oksijenini soludum, sağlı sollu zeytin bahçeleri arasında pedal çevirdim. Sonra beton çöplüğünü andıran İzmir'i geçip, Muğla ve Akdeniz'e yol alırken Ortaklar'ın mandalina bahçeleri ve incir ağaçları, yer yer kızılçam ormanlarıyla süslenmiş yol güzergahı boyunca pedal çevirdim. Fethiye'ye yolculuk, adeta ateşin içinden geçmek gibi bir hissiyatla doluydu.

Muğla Fethiye arası, dönem dönem 48 dereceyi bulan aşırı sıcaklarda başıma döktüğüm suyun sırtıma inmeden kuruduğu anları gözler önüne getiriyor. Göcek rampalarının amansız ve acımasız yokuşlarında, vücudumun tükettiği su miktarı adeta bir hidroelektrik santraline eş değer oldu. Dalaman çayında bir ara serinleme çabalarım, sinek vızıltısının serinletmesi gibi oldu; çok az etkisi oldu.

Strava kayıtlarıma göre 1210 metre tırmandım ve 138 km yol aldım. Fethiye'de beni karşılamaya gelen kıymetli sporcu dostum Bekir Kulekaya ile son 10 km'yi birlikte pedalladık ve istirahate çekildik.

Yarın rota Kaş ilçemiz olacak. Şimdi dinlenme vakti. Bolu net ve gezgininbiri6 Instagram, Mustafa Taşyıldız YouTube hesaplarını takip etmeyi unutmayın, sağlıkla kalın!

Mustafa Taşyıldız

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği