Bisiklet Turu Günlüğü: 100. Yıl Türkiye Turu'nun 32. Gününde Mustafa, Gürpınar'dan Çaldıran'a. BOLUNET
222

Mustafa, her yeni etabın hem yeni bir problem hem de 100 kat daha keyifli ve zevkli olduğunu anlatıyor. Bu sabah biraz geç uyanan Mustafa, Gürpınar'da kahvaltı yolculuğu, Çaldıran'a doğru yol aldı. Ancak harita üzerinde yapılan küçük bir hata nedeniyle 23 km olan Gürpınar-Van yolu, 50 km'ye çıktı. Ağrıyan ayağını hafifletmek için bir eczaneye götürüldü ve aşırı yükleme sonucu kas travması yaşayan ayağına merhemle masaj uygulandı.

Van'da mola vererek kahvaltı yaptıktan sonra, yolculuğuna devam etti. Ancak 35-40 km sonra yağmur başladı ve ıslanmamak için metruk bir binaya sığındı. Kısa süren ama kısmen etkili olan yağmur, havayı buz gibi yaptı. Yeniden yola çıktıktan sonra, 1900 metreyi bulan 3 tane geçitten geçti. Bir tanesi enteresan bir şekilde düz bir yerde bulunuyordu. Virajlı yollar, soğuk hava ve Van Gölü'nün büyüleyici manzarası eşliğinde, son 40 km'de rüzgar fırtınasına tutuldu.

Çaldıran'a varan Mustafa, turun tam bir etap öncesindeydi. Eğer ayağında bir ağrı olmazsa, mola yerine Kars'a varmayı planlıyor. Kars'ta duruma göre mola yükü iki güne çıkışı veya ağrıları geçerse Hopa'ya doğru yol alınabilir. Çaldıran - Iğdır, Iğdır - Kars, Kars - Şavşat ve Şavşat - Hopa rotaları ile dört etap sonra turun %95'ini tamamlamış olacak.

Bu tura, değer verdiği ve kendisine büyük emeği geçen biri olan Celal Eriş'in adını veren Mustafa, birlikte gittikleri zamanları, Celal Eriş'in ona olan güvenini ve itimadı hatırlamasını. Hicabi Günaydın gibi çok özel insanlarla da yıllarını paylaşmış. Allah kendilerine sağlık ve bereketli ömür versin.

Yarın yeni bir hikaye, yeni bir macera ile yenileriyle buluşmayı umuyoruz. Tüm hayranlara, yorum yazanlara, arayanlara, soranlara ve merak edenlere ayrı ayrı teşekkür ediyor.

100. Yıl Türkiye Turu'nda Mustafa'nın maceralarını yaşamaya devam ediyor. Bisiklet turu, hem kişisel bir deneyim hem de bisiklet sporunun zorluklarını ve güzelliklerini gösteren bir yolculuk. Yeni günlük yazılarınızı bekliyoruz Mustafa!

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği