Bir Yeşil Işıkla Karışan Dünya: İsveç, Türkiye ve NATO Üyeliği
222

Siyasetin Dikenli Yollarında Reel Politika: İsveç'in NATO Üyeliği

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin yeşil ışığı ile ortalık bir hayli karıştı. Ne demişler, 'su uyur düşman uyumaz'. Görünen köy kılavuz istemez. Ortalıkta yaşanan bu dalgalanmayı yorumlamadan edemem. Ki bu değerlendirmeyi yaparken Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Twitter paylaşımını referans alıyorum.

İnsanın aklına bir söz geliyor: "Eşeğin önüne gelen dikenli otları yemesi gerekiyor." Kendi siyasi ideolojisi uğruna ülkenin çıkarlarını hiçe sayan bir zihniyetin sonucu işte bu. Kendi çıkarları uğruna NATO'da İsveç'in üyeliğine destek veren bir hükümet ve ne yazık ki bu durum karşısında sessiz kalan bir kitle.

Özgür Demirtaş ne güzel söylemiş: "Bu işler matematik işi, sizin ufak ideolojik kafalarınızın işi değil…" Kim bilir kaç kere bu sözü söyledi, kaç kere bu uyarıyı yaptı ama ne yazık ki uyarılar dikkate alınmadı, kafa yorduğu sanılan ideolojiler uğruna ülke çıkarlarına yapılan zarar görmezden gelindi.

Demirtaş'ın belirttiği gibi, Ak trollere her zaman çok iddialı konuşmamalarını tavsiye etti. Çünkü bu işler matematik işi, ideolojik savaşlarla değil, reel politikayla yürütülür. Öyle bir noktadayız ki, "Şimdi etrafta bir tane bile ak troll yok, deliklerine kaçtılar o da ayrı…"

Bu durum, Türkiye'nin politik sahnesinde sık sık yaşanan bir durum. Bir gün önce 'asla' dediğimiz, karşı çıktığımız bir duruma bir sonraki gün 'evet' demek zorunda kalıyoruz. Bu durum, bir kere daha, gerçek politikanın ideolojik duvarlara takılmadan, ülkenin çıkarlarına hizmet etmesi gerektiğini gösteriyor.

Sonuçta, "neyse önemli olan ülkemizin doğru politikaları uygulaması. Benliğini satmış. 3-5 trolün bir önemi yok. Yeter ki yanlışlardan dönelim." Her zaman ki gibi Demirtaş doğruyu söylüyor. Belki de tüm olan biteni bir kenara bırakıp, ülkenin çıkarlarını ön planda tutan politikaları uygulamanın zamanıdır. Çünkü başka Türkiye yok. Bir an önce bu gerçeği kavramamız gerekiyor.

Aydın Karataş

 
 
 
br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği