Bir Kalemde EKONOMİ
222

BANKACILIK KAYNAKLARI: SUUDİ ARABİSTAN'DAN GELEN PARAYLA MERKEZ BANKASI'NIN NET REZERVLERİ 6 MİLYAR DOLAR ARTTI

Bankacılık kaynakları, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’nun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) 5 milyar dolar yatırmasının ardından TCMB'nin net uluslararası rezervinin 6 milyar dolar arttığını belirtti.

 

TÜİK: ŞUBAT AYINDA TRAFİĞE KAYDI YAPILAN ARAÇ SAYISI YÜZDE 31,9 AZALDI

TÜİK, motorlu kara taşıtları şubat ayı verilerini açıkladı. Buna göre, şubat ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 31,9 azaldı. Şubat ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 43,0'ını otomobil, yüzde 33,7'sini motosiklet, yüzde 13,4'ünü kamyonet, yüzde 5,8'ini traktör, yüzde 2,8'ini kamyon, yüzde 0,7'sini minibüs, yüzde 0,4'ünü otobüs ve yüzde 0,2'sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

 

VATANDAŞIN SOFRASINDAN 39 PİDE EKSİLDİ

Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları hız kesmeden devam ederken vatandaş bu tabloda Ramazan ayına hazırlanıyor. Asgari ücret bir yılda yüzde 100 artsa da alım gücündeki düşüş halkı yoksullaştırmaya devam ediyor. Kilogramı 300 liraya kadar çıkan hurmayı taneyle alan dar gelirli vatandaş sofrasına bu yıl 39 pide eksik koyacak. 2022'de asgari ücret ile 805 pide alınırken, bu yıl alınabilen pide sayısı 766'ya düştü.

 

TARIMDA GİRDİ FİYATLARI YÜZDE 96 ARTTI

Tarımsal girdi fiyatları, bu yılın ocak ayında yıllık yüzde 95,99, aylık bazda ise yüzde 6,24 oranında artış kaydetti.

 

TÜRK TİCARET BANKASI TİM’E SATILDI

Türk Ticaret Bankası yapılan ihaleyle 455 milyon liraya Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) satıldı. Bankayı 7 firma istedi, 4 firma daha baştan elendi.

 

İSO: BU YIL İHRACATTA HEDEFİ TUTTURMAK ÖNEMLİ BİR BAŞARI OLACAK

İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi İsmail Gülle, Kahramanmaraş merkezli depremlerin de etkisiyle bu yıl 275 milyar dolarlık ihracat hedefini tutturmanın önemli bir başarı olacağını söyledi.

 

DEPREMDE YIKILAN OTELLER İÇİN DESTEK VERİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası tarihi şehirlerin turizmle ayağa kalkacağını belirterek, bölgede yıkılan otellere destek verileceğini açıkladı.

 

KAMU BANKALARINDA YENİ SERMAYE ARTIRIMI

Halkbank ve Vakıfbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) tahsisli sermaye artırım kararına ilişkin bilgilendirme bulundu. Yapılan açıklamaya göre sermaye Halkbank'ta 30 milyar TL, Vakıfbank'ta 32 milyar TL'ye yükseltilmiş oldu.

 

EKONOMİST ŞATIROĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK YORUMU: AKP'YE MARİO DRAGHİ DAHİ GELSE YATIRIMCIYA GÜVEN VEREMEZ

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AKP Genel Merkezine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi. Şatıroğlu, "Mehmet Şimşek defteri kapandı. Atık daha 'Mehmet Şimşek gelirse borsa çıkmaz mı, dolar düşmez mi, ekonomi düzelmez mi' gibi şeyler sormayın. Bu saatten sonra Ak Parti'ye Mario Draghi dahi gelse yatırımcıya güven veremez ve bu dedikleriniz olamaz." diye yazdı.

 

BLOOMBERG: SEÇİMLERDEN ÖNCE KAMU BANKALARINA 104,5 MİLYAR TL'LİK EK SERMAYE GELİYOR

Kamu bankaları Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'na 14 Mayıs'taki seçimlerden önce 104,5 milyar TL'lik ek sermaye getirileceği haberleştirildi.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği