Bir Deprem, Üç Şehir: Malatya, Adıyaman ve Gaziantep Tek Yürek..., BoluNet
222

Malatya'da Meydana Gelen 5.2 Büyüklüğündeki Deprem, Bölgeyi Sarsıyor: Çevre İllerde de Hissedildi

 

Türkiye'nin doğu bölgelerinden Malatya, Perşembe günü yerel saatle 16:04'te 5.2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Türkiye'nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin Battalgazi ilçesinde yaklaşık 13.93 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildirdi. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı bildirilmezken, deprem çevre iller Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te de hissedildi.

 

Malatya Valisi, olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, şu an için herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini ve ekiplerin sahada kontrollerini sürdürdüğünü belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yapılan ilk değerlendirmelerde önemli bir hasar rapor edilmediğini ve ekiplerin durumu değerlendirmek üzere sahada olduğunu ifade etti.

 

Deprem, bölgede yaşayanları tedirgin etse de, yetkililerin hızlı müdahalesi ve bilgilendirme çabaları takdir topluyor. Depremin ardından, bölge halkına yönelik önlemlerin artırılması ve olası artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarılar yapıldı.

 

Türkiye, sismik bir bölge olması nedeniyle zaman zaman bu tür doğal afetlerle karşı karşıya kalıyor. Bu sebeple, bölge halkının depreme karşı daima hazırlıklı ve bilinçli olması gerektiği vurgulanıyor.

 

Deprem sonrası durum değerlendirmeleri devam ederken, vatandaşların resmi açıklamaları takip etmeleri ve gerekli güvenlik önlemlerini almaları önem arz ediyor. BoluNet olarak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Her zaman, her yerde, güvenilir haberin adresi BoluNet.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği