Berat Gecesi'nin Arınma Işıkları BoluNet'te Parlıyor...BoluNet
222

Berat Kecesi: Arınma ve Yenilenme Fırsatı

 

Muhterem Müminler, yarın akşam Ramazan’ın müjdecisi ve manevi arınmanın simgesi olan mübarek Berat Gecesi'ne kavuşmanın huzurunu yaşayacağız. Bu vesileyle, yüreklerimizi tövbe ve dualarla arındırmaya, gönül köprülerimizi sağlamlaştırmaya ve kardeşliğimizi pekiştirmeye davet ediyoruz.

 

Berat Gecesi, bizleri öz muhasebeye ve yaratılış gayemize uygun bir yaşam sürmeye yönlendirir. Rabbimiz, affedicidir ve tövbeleri kabul edendir. Bu gece, günahlardan arınma ve Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretine sığınma fırsatıdır. Nitekim Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, affeden ve arayı düzeltenlerin mükafatının Allah'a ait olduğunu bildirir.

 

Bu mübarek gecede, dua etmek, ibadetin özünü yerine getirmek ve bizlere direnme gücü veren bu eşsiz nimeti yaşamak için bir fırsattır. Cenâb-ı Hakk'ın, "Bana dua edin, ben de duanızı kabul edeyim" müjdesini hatırlayarak, dualarımızı yürekten ve içtenlikle yapalım. Anne babamız, ailemiz, dostlarımız ve tüm İslam âlemi için hayırlı dualarda bulunalım.

 

Bu müstesna gecede, bir yandan iç dünyamızı temizlerken diğer yandan da sosyal sorumluluklarımızı hatırlamalı, mazlum ve kimsesizlere yardım eli uzatmalı, adaletli ve merhametli olmanın yollarını aramalıyız. Rabbimizin emirlerine itaat edip, yasaklarından kaçınarak, her türlü kötülükten, haksızlıktan ve adaletsizlikten uzak durmalıyız. Kırılan kalpleri onararak, dargınlıkları sonlandırmalı, hakkı olanlarla helalleşmeliyiz.

 

Berat Gecesi'nin, aziz milletimiz, İslam ümmeti ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, bütün mazlumların felaha ulaşmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Geliniz, bu gecenin feyiz ve bereketinden azami ölçüde istifade edelim.

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

 

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği