Belediye Makam Araçları Sorgulama Altında: Tasarruf mu Lüks mü? ...BoluNet
222

Bolu Belediyesi Araç Kullanımı İncelemesi Altında: Tasarruf mu, Savurganlık mı?

 

Bolu - Bolu Belediyesi, vatandaşların vergileri ile finanse edilen araç kullanımıyla ilgili iddiaların merkezinde yer alıyor. Yerel siyasetçilerden İlkay Bayrak'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, belediye araçlarının kişisel işler için kullanıldığı ve bu durumun şehrin ekonomisine etkisi üzerine tartışmaları alevlendirdi.

 

İddialar ve Meclis Önergeleri

 

1 Ocak 2019'dan itibaren Bolu Belediyesi'ne bağlı müdürlüklerin, iştiraklerin ve bağlı şirketlerin araç kiralama yöntemleri, kullanım amaçları ve yakıt giderleri üzerine detaylı bir inceleme yapılıyor. İlkay Bayrak, meclise konuyla ilgili önergeler sunmuş, ancak iddialarına henüz net bir yanıt alamamış.

 

Tasarruf Tedbirleri ve Öneriler

 

Bayrak, belediyenin araç kullanım politikalarında köklü değişiklikler öneriyor. Makam araçlarının mesai saatleri dışında otoparklara çekilmesini, lüks araçların daha mütevazı modellere dönüştürülmesini ve belediye başkanının aracının camlarının siyah olmamasını talep ediyor. Ayrıca, tasarruf tedbirleri kapsamında kiralama yerine belediyenin öz malı araçların kullanmasını ve gereksiz harcamalara son verilmesini savunuyor.

 

Toplumsal Tepkiler

 

Yüksek akaryakıt fiyatları ve ekonomik sıkıntılar altında Bolu halkının tasarruf yöntemlerine başvurduğu bir dönemde, belediye yönetiminin araç kullanımındaki iddia edilen savurganlık, yerel topluluk tarafından eleştiriliyor.

 

Sonuç ve Belediyenin Pozisyonu

 

Belediyenin ve yerel yöneticilerin bu iddialara nasıl bir yanıt vereceği ve sunulan önergelere karşı atılacak adımlar merak konusu. Bolu halkı, belediyenin şeffaflık göstererek hesap verebilir olmasını ve kamu kaynaklarının etkin kullanımını bekliyor.


 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği