Beka Sorunu ve Çözümün Adı: Kılıçdaroğlu'nun Gerekirse 6'lı Değil 16'lı da Olur Masa Önerisi
222

 

Son dönem toplumumuzun büyük bir kısmında ekonomik olmayanlar, bizim adeta bir kısır döngünün içine sürüklüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun tweeti, bu tavır sahibi olan ve artık karşısında durmaya karar vermiş bir liderin cesur adımını temsil ediyor.

Tweette bahsi geçen "Beka sorunu" cümlesi, kaleler bir şifre gibi, içinde bizi bekleyen çok gösterici bir anlam barındırıyor. Kılıçdaroğlu bunu ekonomik bir bakış açısıyla değerlendiriyor. Ülkenin içine sürüklendiği borç batağı, Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle Türkiye'nin bekasında bulunuyor.

Düyun-u Umumiye Hükümeti tabiri ise, tarihin sırlarını bilen, o dönemde ders almayı başaranlar için son derece anlamlıdır. Tarihimizden kopup gelen bu terim, borç batağının ne derece tehlikeli olabileceğinin simgesi. 19. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu'nu belki de son nefesine kadar sıkan bu borç yükü, bugün Türkiye'nin de belini bükmekte.

Gelelim Kılıçdaroğlu'nun 16'lı masasının hikayesine... Bir umudun, belki de bir çözümün işareti bu. Aydınlığa çıkmak için birlikte hareket etme, bu masanın etrafından dolaşan fikir yürütmedir. 16'lı masa, Kılıçdaroğlu'nun sonlarının sembolü olmuş ve bu tarihi ifade, belki de Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin sonunda ulaşmak için gereken ivmeyi kazandırabilir.

Türkiye'nin aydınlığa kavuşması herkesin arzusu. Ancak bunun için mevcut durumu değiştirecek kararları almak, gözetim risklerini ve en önemlisi bir araya getirmek için hareket etmek gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun sonuçları, Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini artırma, farklı görüşleri ve istikrarı 6'lı masada buluşturma cesaretini gösteriyor.

Her sıkıntıda daha çok birlik olma zamanı. Hem Kılıçdaroğlu hem de bizim, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için kim isterse o masada oturmalı, bir çözüm bulmalıyız. Düyun-u Umumiye'nin gölgesinden sıyrılıp, aydınlığa doğru adım atma zamanı... Kılıçdaroğlu'nun twitter mesajı, belki de bunun ilk adımı olacak.

Artık bir karar verme zamanı, o masada açıklanan, Türkiye'yi bu döngüden çıkaracak kararları almaya var mısınız? Mesajı.

Aydın Karataş

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği