Babacan:
222

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan Önemli Açıklamalar

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, haftalık değerlendirme toplantısında Türkiye'nin ekonomik, insani ve dış politika konularındaki durumunu ele aldı.

Ekonomik Kriz ve Hükümetin Politikaları

Babacan, hükümetin ekonomik krizi uydurma rakamlar ve yapay gündemlerle örtbas etme çabasının vatandaşları kandıramayacağını belirtti. Yeni bakanın, enflasyon krizinin son 5 yılda uygulanan irrasyonel politikaların bir sonucu olduğunu kabul ettiğini dile getirdi. Ayrıca, dolar satışındaki şeffaflık eksikliğine dikkat çekerek, sadece son 4 ayda tahmini 40 milyar doların gizlice satıldığını ve ekonomik iyileşme için şeffaflığın ve güvenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Babacan, hükümetin paraya ihtiyaç duyduğunda vergi serbest bırakma ve para basma politikasının olumsuz etkilerine de değindi. Bu politikaların, 1970'lerin ve 90'ların yüksek enflasyon dönemlerini hatırlattığını ve orta sınıfı olumsuz etkilediğini belirtti. Asgari ücretin açlık sınırının altına düştüğüne dikkat çekerek, Türkiye'deki birçok birey için yaşam standardının düştüğünü ifade etti.

İnsani Kriz ve Çatışma

Babacan, Gazze'deki insani krize de değindi. Gazze'de sivil halkın, çocuklar dahil, ayrım gözetmeksizin ağır bombardımanla öldürülmesinin insanlık için bir utanç kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca, sivillerin bilinçli olarak hedef alınmasının bir savaş suçu ve insanlık suçu olduğunu vurguladı. Deva Partisi'nin bu konudaki tutumunun net olduğunu belirterek, çözümün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulması olduğunu ifade etti.

Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler

Dış politika konusunda Babacan, akılcı problem çözmenin önemine vurgu yaptı. İrrasyonel eylemlerin bir ülkenin itibarına ve diğer uluslarla ilişkilerine zarar verebileceğini belirtti. Ayrıca, İsrail ve Filistin arasındaki sorunun erken ele alınmazsa, bu sorunun bölgesel bir sorun olmaktan çıkabileceğini ve Ürdün, Lübnan ve İran'ın bölgeyle ilişkisini etkileyebileceğini dile getirdi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlukları ve Deva Partisi'nin bu konulardaki tutumunu gözler önüne seriyor.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği