Atatürk, Dünya Liderleri Arasında Tek: 31 Puanla Zirvede!...BoluNet
222

GÖRMEZDEN GELİNEN BÜYÜK ONUR: ATATÜRK, 20. YÜZYILIN EN BÜYÜK DEVLET ADAMI SEÇİLDİ!

Birçok tarihi başarıya imza atmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kez de Amerikalı Psikiyatri Profesörü Arnold Ludwig tarafından yazılan "KING of the MOUNTAIN" adlı kitapta 20. yüzyılın en büyük devlet adamı olarak gösterildi. Peki, bu büyük onur neden Türk basınında yer bulmadı?

Profesör Ludwig, kitabında 20. yüzyılın liderlerini "Political Greatness Scale" (PGS) adında bir ölçekle değerlendirdi. Bu ölçekle, liderlerin vizyonerlik, kararlılık, etkileyicilik gibi birçok kriter üzerinden değerlendirilmesi yapıldı. Kitapta yer alan bilgilere göre, Roosevelt ve Mao 30’ar puanla en yüksek puanları alırken, diğer büyük liderler arasında Nehru 25, Churchill 22, Golda Meir 12, Fidel Castro 23, Lenin 28, Khomeini 23, Kennedy 15 puanla değerlendirildi. Ancak bu değerlendirmede tek bir lider, 31 puanla zirveye oturdu: Mustafa Kemal Atatürk.

Atatürk'ün bu başarısı, onun sadece Türkiye için değil, tüm dünya için ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak bu büyük başarı, Türk basınında neden yer bulmadı? Türk halkı, bu büyük onuru neden öğrenemedi?

Prof. Vural Cengiz, bu konuda şunları söyledi: "Türk halkı, gurur duyduğu Atası hakkındaki bu güzel haberden mahrum bırakılmış. Bizlerin ilk görevi sizden gizlenen bu gerçek bilgileri size iletmek."

Bu önemli başarının göz ardı edilmesi, basının görevini yerine getirmediğini gösteriyor. Atatürk'ün bu büyük onurunu tüm Türkiye'nin bilmesi gerekiyor. Umarız bu haber, hak ettiği değeri bulur ve tüm Türkiye bu gururu yaşar.

Son olarak, Prof. Vural Cengiz'in sözlerine kulak verelim: "Bizlerin ilk görevi sizden gizlenen bu gerçek bilgileri size iletmek. Saygıyla..."

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği