Altın Madalya: Türkiye Avrupa'nın En İyi Cimnastik Takımı... BoluNet
222

Türkiye'nin Artistik Cimnastik Gururu

 

2023 Yılında Avrupa'nın En İyi Cimnastik Takımı Türkiye Oldu

 

2023 yılı, Türkiye'nin artistik cimnastik alanında büyük bir başarıya imza attığı bir yıl oldu. Avrupa Cimnastik Federasyonu'nun düzenlediği değerlendirmeler sonucunda, Türkiye Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, "Avrupa'da Yılın Takımı" ödülüne layık görüldü.

 

Oylamada %59 oranında bir oy toplayarak rakiplerini geride bırakan Türk Milli Takımı, bu başarısıyla adını Avrupa cimnastik tarihine altın harflerle yazdırdı. İsrail Ritmik Cimnastik Milli Takımı ve Fransa Artistik Cimnastik Kadın Milli Takımı gibi güçlü rakipleri de geride bırakmayı başaran milli takımımız, yarışmada %37 ve %2'lik oy oranlarıyla ikinci ve üçüncü sıralarda yer alan ekiplerdi.

 

Antalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak göz dolduran takımımız, aynı zamanda Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği 10. sıra ile olimpiyat oyunlarına katılma hakkını ilk kez kazanma başarısını gösterdi.

 

 

Bu olağanüstü başarı, Türk cimnastiğinin uluslararası alandaki yükselişini ve potansiyelini gözler önüne seriyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından yapılan açıklamalarda, takımın bu başarısının cimnastik sporuna olan ilgiyi artıracağı ve yeni yeteneklerin keşfedilmesine ön ayak olacağı belirtiliyor.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği