Ali Babacan ve Naci Görür'den
222

Deprem Dirençliliği Üzerine Önemli Sohbet: Ali Babacan ve Prof. Dr. Naci Görür "bi'kahve"da Buluştu

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Youtube kanalındaki "bi'kahve" programında Prof. Dr. Naci Görür'ü ağırladı. Konuk olan Naci Görür, deprem konusundaki görüşlerini, önerilerini ve uyarılarını paylaştı.

Prof. Dr. Görür, deprem konusunda halkın bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Deprem dirençliliğinin altında 6 temel bileşen bulunmaktadır ve bu konuda mal sahibi halk olmalıdır." dedi. Hoca, deprem hazırlığı konusunda siyasi partilerin veya hükümetlerin değil, halkın öncülük etmesi gerektiğini belirtti. "Halk, bu meseleyi kendi meselesi olarak benimsemeli ve üstlenmelidir. Hükümetler veya partilere bu konuda tamamen güvenilmemelidir." şeklinde uyarılarda bulundu.

Babacan da konuyla ilgili olarak "Eğer halk bu meseleye sahip çıkarsa, siyasi parti ve temsilciler de bu taleplere uymak zorunda kalır." dedi. "Milletin taleplerine rağmen siyaset olmaz." şeklinde ekledi.

Görür, halkın siyasi liderlere ve partilere bu konuda baskı yapması gerektiğini belirtirken, "Bir parti başkanı, deprem dirençliliği konusunda talepte bulunulduğunda, bu taleplere yanıt vermelidir." dedi. Babacan ise halkın siyasetçilere "Depremle ilgili ne yapıyorsunuz?" diye sorması gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda Prof. Dr. Naci Görür, halka seslenerek, "Eğer bu meseleye sahip çıkmazsanız, her depremde kurban vermeye hazır olmalıyız. Bu kabul edilemez. Halkın bu konuda aktif olması ve taleplerini dile getirmesi gerekmektedir." dedi.

Bu sohbet, deprem hazırlığı ve bilinçlenme konusundaki eksikliklere dikkat çekerken, halkın ve siyasetçilerin bu konuda nasıl bir rota izlemesi gerektiğine dair önemli ipuçları içermekteydi. Umarız bu sohbet, deprem hazırlığı konusunda atılacak adımlar için bir katalizör olur.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği