Ali Babacan BRICS İşbirliğinin Gücünü Vurguladı...BoluNet
222

Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Babacan'dan Önemli Mesajlar

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Rusya'da düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak katıldığı bu forumda Babacan, bölgesel işbirliklerinin küresel sistemlerde oynadığı kritik rolü vurguladı. Konuşmasında, BRICS gibi bölgesel işbirliklerinin yükselen piyasalara ve gelişmekte olan ülkelere küresel arenada daha etkili ses duyurma fırsatı sunduğunu belirtti. Bu işbirliklerinin yaygın ve küresel çapta rol oynayan kuruluşlarla sinerji içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.

 

Babacan, Türkiye'nin BRICS gibi bölgesel işbirlikleriyle yakın ilişkiler içinde olmasının, mevcut işbirlikleriyle çatışma olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti. Türkiye ile Rusya'nın birbirini tamamlayan ekonomik yapıları sayesinde, bu iki ülke arasında yakın diyaloğun her zaman karşılıklı saygı anlayışıyla sürdürülmesinin önemini vurguladı.

 

Ali Babacan'ın forumdaki konuşması, uluslararası basında geniş yankı buldu. Aynı gün içerisinde RT (Russia Today) International, BRICS TV ve Big Asia TV Channel'a da görüşmeler vererek, Türkiye'nin bölgesel ve küresel ekonomi politikalarındaki duruşunu anlattı. Bu gelişme, Babacan'ın uluslararası arenadaki görünürlüğünü ve etkisini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

Son dönemde Babacan, Yunanistan ve Çin'de düzenlenen çeşitli ekonomik ve dış politika toplantılarına da katılarak, Türkiye'nin ve DEVA Partisi'nin uluslararası alandaki etkinliğini pekiştirdi​ .

 

BoluNet: Bolu'nun kalbi burada atıyor, güncel haberler için daima bizimle kalın!

 

Bolu ve çevresindeki en güncel ve doğru haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın. Haberlerimiz hakkındaki düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve haber önerilerinizi bolunet@bolunet.com.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimleriniz, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olması için büyük önem taşımaktadır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği