Akşener’in Yüzleşmesi: Başarısızlıkta Sorumluluk Nerede Başlıyor?...BOLUNET
222

Meral Akşener ve 26 Ağustos Konuşması: Sorumluluğu Başkasına Yıkma Oyunu

Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yaptığı konuşma, önceden tahmin edebileceğimiz cinstendi. Ancak bu tahminlerimizi doğrulaması, sorunun derinliğini gözler önüne seriyor. Muhalefetin temsilcisi olarak Akşener, başarısızlıkta sorumluluğunu kabullenmekte zorlanıyor.

Kurnazca bir manevra yaparak, başkalarının üzerinden özür dileyen bir politikacının, halkının karşısına nasıl bu denli rahat çıkabildiğini anlamak zor. Eğer bir hata yapmışsanız ve bu hatanızın farkında iseniz, bunu kabullenmek, sorumluluğu üstlenmek gerekmez mi? Ancak maalesef Akşener, zeytinyağı gibi üste çıkarak, hatasını kabullenmekten ziyade, başkalarını suçlamayı tercih ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday konusundaki tutarsızlıklar, Meclis seçimlerinde yüzde 10 barajının altında kalınan oy oranları... Tüm bu başarısızlıkların nedeni nedir ve bu durum için ne düşünüyorlar? Akşener'in bu sorulara verdiği cevap, halkın beklentilerini karşılamaktan uzak. 31 Mart yerel seçimlerinde, muhalefetin bu tutumu nedeniyle, seçmenin onlara ne denli tepki göstereceğini göreceğiz. Ancak, bu tepkiye rağmen, hak ettikleri koltukta oturmaya devam edeceklerini düşünmek iç acıtıcı.

"Yerel seçim genel seçim değildir" söylemi, şimdiden hazırlanan bir mazeret gibi duruyor. Ancak halk, artık bu tür mazeretlerin arkasına sığınıp sorumluluktan kaçan yöneticilere tahammül edemiyor. Halkın umudunu tüketen, onları sadece bir kobay olarak gören ve üzerlerinde her türlü ekonomik ve sosyal deneyi gerçekleştiren bu yöneticilere artık bir son verilmesi gerekiyor.

Sonuç olarak, Meral Akşener ve muhalefet, başarısızlıklarını kabullenmek ve halkın gerçek beklentilerine cevap vermek yerine, sürekli bir mazeret üretmeye çalışıyor. Bu durum, muhalefetin gerçekten halkın yanında olup olmadığı konusunda ciddi şüphelere neden oluyor. Umarız, yakın gelecekte bu türden siyasi manevralar yerini, halkın gerçek ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap veren bir politikaya bırakır.

BOLUNET

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği