AKP GEREK GÖRMEDİ...
222

Siyasi partiler, seçim dönemlerinde halkın desteğini kazanmak için bir dizi kampanya ve çalışma yürütürler.

Bazı bilinen seçim çalışmaları ise şunlardır:

Mitingler ve Toplantılar: Siyasi partiler, seçimlerde mitingler ve toplantılar düzenlerler. Bu etkinliklerde adaylar ve parti liderleri seçmenlere konuşurlar ve politikalarını ve vaatlerini anlatırlar.

Seçmen Ziyaretleri: Siyasi partiler, adaylarını seçmenlerin kapılarına kadar götürerek birebir iletişim kurmayı hedeflerler. Seçmenlerin sorularını yanıtlayıp, sorunlarına çözüm önerileri sunarak, oy istemeye çalışırlar.

Medya Kampanyaları: Siyasi partiler, televizyon, radyo, gazete ve internet gibi medya araçlarını kullanarak kampanyalarını geniş kitlelere ulaştırmak isterler. Televizyon reklamları, radyo programları, gazete ilanları, sosyal medya reklamları ve paylaşımları bu çalışmaların bir parçasıdır.

Saha Çalışmaları: Siyasi partiler, gönüllülerin yardımıyla, oy pusulaları ve broşürler dağıtarak, bilgilendirme çalışmaları yaparlar. Bu çalışmalar, seçmenlerin hangi partilerin ve adayların politikalarını destekleyeceğine karar verirken yardımcı olabilir.

İşbirliği: Siyasi partiler, diğer partilerle işbirliği yaparak seçimlerde daha fazla oy almaya çalışırlar. Özellikle küçük partilerin desteğini alan büyük partiler, daha fazla seçmenin desteğini kazanabilirler.

Bu çalışmaların tümü, siyasi partilerin seçimlerde halkın desteğini kazanmak için yaptıkları etkinliklerdir. Ancak her parti, kendi stratejisini belirler ve bu çalışmaları farklı şekillerde uygular.

Bolu'da ise siyasi partiler, yukarıda bahsedilen faaliyetlerin çoğunu yapmaktadırlar. Bunlar arasında seçim büroları açmak ve şehrin önemli merkez ve caddelerinde standlar açarak, seçmene ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bolu'da birçok siyasi parti özellikle mecburiyet caddesi olarak da bilinen İzzet Baysal Caddesi'nde stand açarak günün belli saatlerinde afiş, broşür ve bilgilendirme çalışmalarını yapıyorlar. 

İktidarda olan ve iktidar olma avantajlarını kullanan AKP yetkilileri Bolu'da İzzet Baysal Caddesinde stand henüz açmadılar. Bu da siyasi davranışları gözlemleyen halk tarafından bazıları AKP seçimi mi garantiledi, Çantada keklik mi görüyor, Halkı mı unutttular şeklinde birçok ifadeye maruz kaldıkları sohbetlerinde konuşmaktadırlar. Bunun yanında AKP'nin Valilik önünde çorba dağıtmasına da seçim sürecinde halk tarafından bir anlam verilemedi. Vatandaşlar, AKP seçimlerle, hayır işlerini mi karıştırdı şeklinde ifadelerde bulunmaktadırlar.



Bolu'da seçim çalışmalarını yürüten siyasi partilerin İzzet Baysal Caddesindeki standları...

 

 

 

 

 

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 6 6 0 18
2 FB  Fenerbahçe 6 4 1 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği