Adalet ve İyiliğin Yolunda: Cuma Hutbesinden Yükselen Ümmet Bilinci... BoluNet
222

Birlik ve Kardeşlik Mesajıyla Dolu Cuma Hutbesi: "Biz, Tek Bir Ümmetiz"

 

Bugün dünya genelinde minberlere çıkan din görevlileri, müminleri birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeye çağıran, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) ümmet bilinciyle yaşama vurgusu yapan bir hutbe ile seslendi. Ümmet-i Muhammed'in tek bir ümmet olduğunu ve Allah'a layık bir kul olmanın gerçek üstünlük olduğunu hatırlatan hutbe, özellikle zor zamanlarda Müslümanların birbirlerine daha sıkı sarılması gerektiğini vurguladı.

 

Hutbede, Hz. Ömer ve Selmân-ı Fârisî'nin İslam kardeşliğini benimsemeleriyle ilgili hadiseler anlatılarak, üstünlüğün soyda veya ırkta değil, Allah'a karşı takvada olduğu hatırlatıldı. Müslümanların birbirlerine zulmetmemesi, adaleti ve iyiliği yayması gerektiğine dikkat çekildi. Dünya genelinde Müslümanlara yönelik ayrımcılığa ve zulme karşı iman kardeşliğinin önemi vurgulanarak, zalimlere karşı birlikte hareket etme çağrısı yapıldı.

 

Hutbe, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ve ümmet bilincini diri tutmaları gerektiğini hatırlatarak sona erdi. Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) hadis-i şerifleriyle bitirilen hutbe, müminleri karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını güçlendirme konusunda teşvik etti.

 

BoluNet olarak biz de tüm okuyucularımıza hayırlı cumalar diler, hutbenin getirdiği birlik ve beraberlik mesajının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği