Abdullah Alemdar, Bolu'nun OSB Sorununu Çözmek İçin TOBB'a Çıkarma Yaptı!...BoluNet
222

Bolu'nun Ticaret ve Sanayi Potansiyeli TOBB Gündemine Taşındı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliği yaptığı Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı'na katılarak, Bolu ve bölgenin ticaret ve sanayi sorunlarına dikkat çekti.

Organize Sanayi Bölgeleri ve Ormanlar

Alemdar, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin yüzde 65 ile yüzde 75'inin ormanlarla kaplı olması nedeniyle Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) alan bulmamız çok zorlaşıyor," dedi. Alemdar, bu konuda pozitif ayrımcılık talep etti ve orman vasfını yitirmiş, ekonomik değeri kalmamış alanların OSB olarak ayrılması gerektiğini vurguladı.

Coğrafi İşaretli Ürünler ve Kadın Kooperatifleri

Alemdar, Bolu'nun coğrafi işaretli ürünlerine de değindi. Özellikle Kıbrıscık Pirinci'nin üretiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti. "Bu ürün, şeker hastalığına birebir iyi geliyor ve üretici sayısının azalması nedeniyle kaybetme riskiyle karşı karşıyayız," dedi. Alemdar, bu sorunu çözmek için Kıbrıscık İlçesi'nde bir kadın kooperatifi kurduklarını ve bu kooperatifi ön plana çıkarmak istediklerini belirtti.

TOBB Başkanı'ndan Destek Talebi

Alemdar, konuşmasını Türk İş Dünyası'nın Lideri, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan destek talebiyle tamamladı. "Bu alanı aldığımız takdirde Kadın Kooperatifimizle ya da Odamızın da içinde bulunacağı bir konsorsiyumla Kıbrıscık Pirincinin üretimini arttırmak ve ekonomimize en verimli biçimde entegre etmek istiyoruz," dedi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar'ın TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleşen toplantıda dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri, Bolu'nun ticaret ve sanayi potansiyelini ulusal gündeme taşımayı başardı. Alemdar, bölgenin sorunlarını çözmek için ilgili tüm taraflardan destek bekliyor.

İbrahim Atalay

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği