ABD'deki Kaçakların Yakalanması Türkiye'de Rahatlama Yarattı... BoluNet
222

Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur ABD'de Yakalandı

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da 1 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un yakalandığını duyurdu. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur, ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kazanın Detayları ve Kaçış

 

Olay, Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un ehliyetsiz şekilde lüks bir araç kullanırken yol kenarındaki üç ATV aracına çarpması sonucu meydana gelmişti. Kazada yaralanan beş kişiden biri olan Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok'un yardımıyla önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı​​.

 

Yakalanma ve İade Süreci

 

Türkiye, Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında Interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkartmış ve ABD'den iade talebinde bulunmuştu. Bu talep doğrultusunda Boston'da yakalanan anne ve oğul, Türkiye'nin talebi üzerine tutuklandı. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkili makamlarına iletilmişti​.

 

Kamuoyunun Tepkisi ve Yasal Süreç

 

Kaza ve sonrasında yaşanan olaylar Türkiye'de büyük yankı uyandırmış, kamuoyunda geniş çaplı bir tepki oluşmuştu. Anne ve oğlunun ABD'de gülümseyerek görüntülenmesi ise tepki çekmişti. Yargı makamları, adaletin sağlanması adına şüphelilerin Türkiye'ye iadesi için çalışmalara devam ediyor. Ancak uzmanlar, ABD'nin iade konusunda farklı kriterler uygulayabileceğini ve iadenin gerçekleşmesinin zaman alabileceğini belirtiyorlar​.

 

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un yakalanması, kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesi ve kamuoyu için bir adalet adımı olarak görülüyor. Türkiye, şüphelilerin yargılanması için süreci titizlikle takip ediyor.

 

BoluNet: Bolu'nun kalbi burada atıyor, güncel haberler için daima bizimle kalın!

 

Bolu ve çevresindeki en güncel ve doğru haberler için lütfen bizimle www.bolunet.com.tr adresinden bağlantıda kalın. Haberlerimiz hakkındaki düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve haber önerilerinizi bolunet@bolunet.com.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz. Okuyucu geri bildirimleriniz, BoluNet'in daha iyi bir haber kaynağı olması için büyük önem taşımaktadır.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği