420 Bin Gayrimenkul İncelemesi: Kira Geliri Denetiminde Son Durum...BoluNet
222

Bakan Şimşek'ten Kira Beyannamesi Uyarısı: Son Tarih 5 Nisan

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kira geliri elde eden mükelleflere önemli bir uyarıda bulundu. 2023 yılı için belirlenen 21 bin lira istisna tutarının üzerinde kira geliri olan vatandaşları, 5 Nisan tarihine kadar kira beyannamesi vermeleri konusunda uyardı.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tapu ve MERNİS gibi idari kayıtlar ile teknolojik imkanların kullanıldığı bir çalışma neticesinde, denetim planına alınan 1,2 milyon gayrimenkulden yaklaşık 420 bininde yerinde tespitler yapıldı. Bakan Şimşek, bu tespitler sonucunda adil rekabet ve mali disiplin adına kayıt dışılıkla mücadelenin önemine vurgu yaptı.

 

Beyan Süresi ve Yükümlülükler

 

Yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, daha önce 1 Nisan'da sona erecekken, son yapılan duyuru ile 5 Nisan'a kadar uzatıldı. Bu süreçte, mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden beyannamelerini verebilecekleri belirtildi.

 

2023 yılında konut kira gelirleri için belirlenen 21 bin lira ve iş yerleri için 150 bin lira üzerindeki kira gelirlerinin beyan edilmesi gerekiyor. Ayrıca, 2024 yılı için gelir vergisi istisna limitinin 33 bin lira olarak belirlendiği açıklandı.

 

Ceza Uyarısı ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşları

 

Bakan Şimşek, beyanname verme süresine uymayan veya eksik beyan eden mükelleflere özel usulsüzlük cezası ve vergi ziyaı cezası uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının da Türkiye'de elde ettikleri kira gelirleri için beyanname vermeleri gerektiğine dikkat çekildi.

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği