12 Eylül 1980: Türkiye'nin Karanlık Günü, Demokrasinin Sarsıldığı An...BoluNet
222

12 Eylül 1980: Türkiye'nin Demokrasiye Vurulan Darbesi

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbe, Türkiye'nin demokratik tarihindeki en karanlık dönemlerden biri olarak kaydedildi. Ülkenin dört bir yanında yaşanan insan hakları ihlalleri, sıkıyönetim, işkenceler ve idamlar, bu dönemin en acı hatıraları arasında yer alıyor.

Darbenin ardından binlerce kişi gözaltına alındı, işkence gördü ve hüküm giydi. Özgür düşünce ve ifadeye getirilen kısıtlamalar, ülkenin aydınlarını susturdu, birçoğunu yurt dışına göç etmeye zorladı. Siyasi partiler lağvedildi, liderleri gözaltına alındı ve yargılandı. 1982 Anayasası, darbenin etkilerinin uzun yıllar boyunca hissedilmesine neden oldu.

Ekonomik alanda da darbenin olumsuz etkileri hissedildi. Yabancı yatırımcıların güveni sarsıldı, ekonomik büyüme durdu ve enflasyon oranları tavan yaptı. İşsizlik oranları artarken, halkın alım gücü düştü.

12 Eylül 1980 askeri darbesi, Türkiye'nin demokratik geleceğini olumsuz etkileyen bir dönüm noktası oldu. Ülkenin bu karanlık dönemden ders alması ve demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesi için daha fazla çaba göstermesi gerektiği aşikâr.

BoluNet

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği