103 Yıl Sonra da Aynı Heyecan: İstiklal Marşı'nın Unutulmaz Yıldönümü...BoluNet
222

Zamanı Aşan Marş: 103 Yıllık Gururumuz İstiklal Marşı

 

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümü, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. ABD'de Türkiye Maarif Vakfı'nın New Jersey eyaletinde düzenlediği "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin New York Başkonsolosu ve Türkiye Maarif Vakfı ABD Direktörü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda öğrenci ve davetlinin katıldığı etkinlik, yoğun ilgi gördü. Yarışmada öğrenciler, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak için yarıştılar​​.

 

Ayrıca, milli mücadelemizin en etkili sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye'de de ödüllü bir Kompozisyon yazma yarışması düzenlendi. Yarışma, 12 Mart günü ile Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi ve katılımcılara milli şuurun önemine dikkat çekmek, vatan, millet ve bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmeleri amaçlandı. Ödüllü yarışmada birinciye notebook, ikinciye tablet ve üçüncüye akıllı saat verildi​​.

 

İstiklal Marşı'nın kabulü, milli mücadele ruhunu yansıtan bir olaydır. 1921 yılında, Maarif Vekaleti tarafından düzenlenen bir şiir yarışmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı, 12 Mart 1921'de TBMM tarafından kabul edildi ve Türk milletinin bağımsızlık sembolü haline geldi. İstiklal Marşı'nın bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapıldı ve 1930'dan itibaren resmi olarak kullanılmaya başlandı​​.

 

 

Türker Ateş, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılında, Twitter hesabı @TürkerAtes14 üzerinden anlamlı bir paylaşım yaptı. Ateş, bu özel günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve İstiklal Marşı'nı Türk milletine armağan eden büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u saygı, rahmet ve minnetle andığını belirtti. "Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.." sözleriyle Mehmet Akif Ersoy'un temennisini yineleyerek, marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünü #İstiklalMarsı103Yasında etiketiyle kutladı. Bu duygusal ve anlamlı paylaşım, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini ve bu mücadelenin sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'nın değerini bir kez daha hatırlattı.

 

Bu özel günde, BoluNet olarak, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve İstiklal Marşı'nı Türk milletine armağan eden büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz. "

 

Her Açıdan Haber: Bolu'dan Dünyaya, BoluNet ile Global Bakış.

br

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

narin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 5 5 0 15
2 FB  Fenerbahçe 5 4 0 13
3 BJK  Beşiktaş 4 3 0 10
4 İBFK  Başakşehir 5 3 1 10
5 EYP  Eyüpspor 5 2 0 9

Reklam

s

Bolu Nöbetçi Eczaneler

boluspor 2
boluspor 4

E-Bülten Aboneliği